Welke zorgverzekering heb je nodig in 2024? 

Iedereen mag een keer per jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Waarom zou je dit doen? Je kunt hier meerdere redenen voor hebben. Ten eerste omdat je zorgvraag kan veranderen. Als je ouder wordt, is de kans groot dat je wat vaker medische zorg nodig hebt. Heb je in dat geval enkel een basisverzekering, dan is de kans groot dat je steeds meer geld moet bijbetalen. Dat kan een reden zijn om over te stappen naar een andere verzekering. Ook kan het zijn dat je je maandelijkse lasten te hoog vindt en dat je om die reden graag wilt zien of er elders voordeel te behalen valt. Wat je reden ook moge zijn, het is goed om te weten hoe je een passende zorgverzekering kunt vinden. Wij leggen je dat uit.

Wat is het pakket dat het beste bij jou past? 

Als je wilt weten welke verzekering het beste bij je past, is het belangrijk dat je ongeveer weet wat je nodig hebt. Een ding waar je bijvoorbeeld naar kunt kijken, is of je zorg wilt kunnen afnemen bij niet-gecontracteerde partijen. Dat zijn partijen waar de verzekeraar geen contract mee heeft afgesloten. In principe wordt de zorg van deze partijen dus niet (volledig) vergoed.

Echter, je kunt een verzekering nemen die ook zorg van deze partijen uitkeert. Daardoor kun je precies de zorg krijgen die je graag wilt. Een andere invalshoek is dat je kijkt naar de aanvullende verzekeringen die er zijn. Je kunt gaan voor een beperkt pakket om je maandelijkse lasten laag te houden, of je pakket juist uitbreiden zodat je hoge kosten kunt vermijden. Wat bij je past, hangt dus ook van de reserves af die je hebt. 

Kies de juiste aanvullende verzekeringen voor je polis

Een verzekering bestaat meestal uit twee onderdelen: het basisdeel waarmee je aan je wettelijke plicht voldoet en het vrijwillige deel waarmee je je polis helemaal kunt afstemmen op je zorgvraag. Wil je een ziektekosten verzekering Univé en heb je vaak problemen bij de tandarts, dan kun je een tandartsdekking toevoegen. Met dit pakket wordt een groot deel van de kosten die je maakt voor een behandeling, door je verzekeraar vergoed.

Zo zijn er tal van opties die je aan je polis kunt toevoegen. Hoe meer je er kiest, hoe minder groot het risico dat je voor hoge kosten komt te staan wanneer je zorg afneemt. Echter, ook hier geldt: kies wel de aanvullingen waar je ook echt iets aan hebt. Soms is het namelijk voordeliger om geen extra dekking te nemen en de kosten gewoon zelf te betalen. 

Je kunt altijd zorgtoeslag aanvragen om de kosten te dekken 

Voor sommige mensen is de zorgverzekering een zware last omdat het hoge kosten met zich meebrengt. In dat geval is het goed om te weten dat je aanspraak kunt maken op zorgtoeslag. Dit is een tegemoetkoming van de Nederlandse overheid voor mensen die niet een heel hoog inkomen hebben. Je kunt berekenen of je in aanmerking komt voor deze toeslag via de site van de Nederlandse overheid. Blijk je in aanmerking te komen, check dan ook of dit ook voor de voorgaande jaren gold.

Je kunt namelijk met terugwerkende kracht geld ontvangen en zeg nu eerlijk, wie wil dat niet? Mocht je je zorgverzekering nog niet goed geregeld hebben, kijk dan gelijk even op de site van je verzekeraar om te zien wat voor jou de beste polis is. Je kunt je pakket met een paar klikken op je muis samenstellen en afsluiten. Regel je zaakjes daarom vandaag nog om veel problemen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *