5 manieren om je mentale gezondheid een boost te geven

Ontevreden zijn, heeft invloed op je lichaam en leven. Ben je op dit moment over zo’n beetje alles ontevreden? Of lukt het je maar niet om je gedachten onder controle te brengen? Dan is het de hoogste tijd om je mentale gezondheid een boost te geven.

Je mentale gezondheid is een verzamelnaam voor de manier waarop je in het leven staat. Voor de manier waarop je naar dingen kijkt, naar hoe je je voelt en hoeveel plezier je in het leven ervaart. Weet je je mentale gezondheid een boost te geven? Dan leef je dus gelukkiger!

Breng je financiën op orde

Je mentale gezondheid en financiën zijn verweven met elkaar. Een gebrek aan geld breekt je uiteindelijk op. Je gaat er continu over zitten piekeren en je ervaart voortdurend een bepaalde onrust. Mede hierom is het belangrijk om eerst je financiën op orde te brengen.

Dit doe je allereerst door al je uitgaven op een rijtje te zetten. Zet vervolgens ook je inkomsten op een rijtje en maak hier een eenvoudige berekening bij. Je ziet dan direct hoeveel geld je per maand tekort komt. Hier kun je dan aan werken om het op te lossen.

Luister naar je lichaam

Luister te allen tijde naar je lichaam. Geeft je lichaam aan dat je rustiger aan moet doen? Luister hier dan direct naar. Je lichaam en brein communiceren namelijk volledig met elkaar. Je lichaam kan je hierdoor wijzen op een mogelijke negatieve mentale gezondheid. Luister daarom goed naar bijvoorbeeld pijntjes in je lichaam.

Kom lekker in beweging

Voor je mentale gezondheid regelmatig bewegen ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat je minimaal een half uur per dag in beweging bent en daag jezelf op dit vlak ook uit. Dit kun je doen door leuke en ambitieuze bewegingsdoelen op te stellen. Hierdoor ga je hier ook meer plezier aan beleven. Start daarom zo snel mogelijk met bewegen.

Kies je voor een relatief gevaarlijke vorm van beweging? Kijk dan kritisch naar je zorgverzekering. Voor jongeren is een jongeren zorgverzekering met mogelijk een aanvullende dekking aan te raden. Maar dit hangt dus wel van het soort beweging af. Daarnaast is het ook altijd goed om even naar je zorgverzekering te kijken. Daar kun je namelijk vaak veel geld op besparen als je overstapt.

Leg jezelf niet al te veel druk op

Het lijkt een trend te zijn: mensen die zichzelf veel druk opleggen. Dit kan van binnenuit komen, maar kan ook komen door de huidige maatschappij waarin we leven. Om je mentale gezondheid een boost te geven, moet je je vooral niet al te veel druk opleggen. Uiteraard kun je wel ambitieus zijn. Dat is namelijk iets anders dan jezelf te veel druk opleggen.

Blijf leuke dingen doen

Ben je veel aan het piekeren of ervaar je veel stress? Juist op zo’n moment is het belangrijk om leuke dingen te blijven doen. Daarmee ervaar je weer plezier en breng je je mentale gezondheid dus weer op orde. Omring je hiervoor ook met leuke mensen; met thuis in je eentje piekeren geef je je mentale gezondheid zeker geen boost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *