Afvallen met wilskracht

Afvallen hoe doe je dat eigenlijk? Er zijn verschillende ideeën over, verschillende boeken over geschreven. Ook zijn er veel tips over hoe af te vallen. Allerlei mensen met verschillende ideeën. Maar de vraag die blijft, dat is: wat werkt? Wat werkt voor mij? Je kunt afvallen door sporten, of door te gaan lijnen. Sommige mensen willen afvallen zonder dieet en gaan liever sporten om af te vallen. De belangrijkste vraag is: wat werkt voor jou? Hoe zit jij in elkaar? Maar toch zit het hem daar niet helemaal in, want zo blijkt met afvallen komt er meer bij kijken.

Hoe graag wil je afvallen?
Je zou het niet denken, maar afvallen heeft alles te maken met je lichamelijke gesteldheid. Afvallen heeft te maken met je glucoseniveau in je hersenen. Wacht, waar gaat dit heen? Lichamelijke gesteldheid? Glucose? Dat kan allemaal we zou zijn, maar uiteindelijk komt het neer op wilskracht. Hoe graag wil je afvallen, afvallen zonder dieet, afvallen door hardlopen, afvallen door sporten, een schema gebruiken of af te vallen, het maakt niet uit hoe je het wilt doen. We weten allemaal dat de mensen die echt afvallen, kilo’s verliezen en gezond worden, wilskracht hebben en discipline.

Afvallen met wilskracht!
Dus nu de vraag: hoe graag wil jij afvallen? Hoe afvallen vraag jij je af, maar vraag jezelf eerst eens af waar je de wilskracht en de discipline vandaan wilt halen. Oneindig lijnen, sporten, afvallen met of zonder dieet kan zonder wilskracht zorgen voor een jojo-effect. Wie kent ze niet? Vrouwen of mannen die radicaal aan afvallen begonnen. Ze deden aan hardlopen en vielen daardoor af, of door shakes maakten ze afvallen tot een sport. Maar toen het dieet voorbij was, of het abonnement van de sportschool afliep toen stopte ook het afvallen en kwamen de gevreesde kilo’s er met dezelfde vaart weer bij. Geen motivatie meer? Geen zin? Wie zal het zeggen, maar het afvallen zonder dieet was een fiasco geworden en het gezond afvallen door hardlopen was in ene toch niet zo succesvol. Een gebrek aan wilskracht zou daarvan heel goed de reden kunnen zijn. Uiteindelijk val je niet af door shakes, of val je niet af door hardlopen, maar door wilskracht! De shakes, het sporten, het lijnen, dat zijn middelen voor afvallen, maar hoe afvallen? Afvallen met wilskracht.


Hoe afvallen met wilskracht?

Maar hoe? Aan het begin van het nieuwe jaar, bezit je nog genoeg wilskracht voor afvallen. Na de feestdagen voel je je dik en tijdens het boeken van je zonvakantie voel je extreme motivatie voor afvallen. Maar dan als je wat verder in het jaar bent is het goede voornemen tot afvallen en sporten grotendeels in het water gevallen. Je geeft jezelf de schuld en doet een tweede vergeefse poging tot afvallen. Een tweede vergeefse poging om kilo’s kwijt te raken door sporten en gezond eten. Je neemt het jezelf kwalijk en daar ga je: Op in de vicieuze cirkel die oneindig afvallen heet. Wat je eigenlijk moet krijgen is inzicht in afvallen, inzicht in jouw motivatie. Even wat verder kijken dan ‘gezond afvallen, sporten, hardlopen’. Kijken naar jouw gedrag? Waar raak ik door gemotiveerd? Waar is mijn wilskracht met afvallen?

 

Tips voor afvallen
Baumeister heeft daar onderzoek naar gedaan, ‘wilskracht’ is het boek wat hier over is geschreven. Dit boek geeft je inzicht in wilskracht, je motivatie om te afvallen. Het is makkelijk leesbaar en gaat niet in op details over afvallen, met of zonder dieet? Het zegt niet ‘ hoe afvallen’. Het gaat puur in op jouw wilskracht om af te vallen. Wat kan jij er aan doen om afvallen met sporten vol te houden, of misschien wel afvallen met een schema vol te houden.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *