Waarom sporten helpt met afvallen

Sporten en afvallen tips

De meeste mensen weten het wel: Sporten is gezond en helpt met afvallen. Maar hoe kan het dat sporten en bewegen kan helpen met afvallen en waar moet je op letten?

Sporten verbrandt calorieën

Iedereen die leeft verbrandt calorieën. Zelfs tijdens het slapen verbranden mensen calorieën en zou je dus in theorie af kunnen vallen. Als je normaal leeft en bijvoorbeeld wandelt verbrand je al meer calorieën en met intensief gaat het aantal calorieën dat je verbrand zelfs nog verder omhoog. Het soort sport dat je beoefent kan invloed hebben op hoeveelheid calorieën die verbrand worden. Bij duursporten zoals hardlopen en fietsen worden de calorieën vaak gelijk verbrand. Bij krachtsporten worden de calorieën gelijk verbrand en worden er ook gedurende de dag calorieën verbrand met het herstellen van spieren.

Ik sport veel maar val niet af

Sporten maar niet afvallen

Je sport veel maar valt niet af, hoe kan dat? Als je verder gezond bent kunnen het eigenlijk twee dingen zijn: je maakt spier aan of je eet nog steeds te veel. Als je veel aan krachtsport doet kan het zijn dat je lichaam vet aan het omzetten is in spier. Spier is over het algemeen zwaarder dan vet en kan er dus voor zorgen dat je zwaarder wordt. Als je aan krachtsport doet kijk dan vooral niet naar de cijfers op de weegschaal, maar vooral naar je fysieke verandering!

Als je veel aan duursporten doet zoals cardio of aan krachttraining doet om af te vallen en je blijft aankomen, dan eet je waarschijnlijk ongezond of te veel. Je dagelijkse calorie behoefte wordt door dagelijks te sporten verhoogd, maar je kan nog steeds makkelijk over de dagelijkse caloriebehoefte heen eten. Het aanpassen van je dieet kan in dit geval erg belangrijk zijn. “You can never outrun a bad diet”.

Sporten is gewoon fijn

Sporten voelt goed

Naast dat sporten je helpt met afvallen, zorgt het ook voor je mentale gezondheid. Mensen die dagelijks sporten hebben minder psychische klachten en staan vaak beter in het leven. Het voelt misschien niet zo de eerste paar keren dat je sport, maar sporten is echt leuk!

Alles over sport lezen?

Wil je meer weten over sporten en de laatste sportnieuws artikelen lezen, bezoek dan SportLiefde.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *